firmware

De software in de P1-wifi Gateway is gebaseerd op de ESP Easysoftware. Er is nu ook een Tasmota firmware versie die de data via MQTT kan afleveren.

Huidige versie van de Domoticz compatible firmware van de P1-wifi gateway.

Nieuws

19 Mei

Buffergrootte aangepast (ISKRA AM550 levert meer data dan verwacht).

22 april

Meterwaarden worden tussen span elementen doorgegeven in P1 menu, dit maakt scrapen eenvoudiger.

14 april 2019

De broncode staat op Github.

10 maart 2019
Bug fixes. Gas wordt correct doorgegeven voor nieuwere meters (lang leve standaarden en fabrikanten die daarvan afwijken). Data doorgifte aan Domoticz gefixt.

3 maart 2019
De code is opgeschoond (dank Eric) en zou stabieler moeten zijn. Rx timeout moet op 200 staan.

27 januari 2019
Hierbij de huidige broncode van de P1-wifi gateway. Er gaat een Github komen voor de broncode, maar daar heb ik het even te druk voor.

2 januari 2019
De firmware is onder handen genomen.
nieuw: Bij aanmaken van een ‘P1 Wifi gateway’ device staan de meeste gegevens al ingevuld.
fixes:

  • Domoticz klaagt niet meer over overtollige tekens.
  • Het ledje brandt wanneer data vanuit de P1 poort binnenkomt.

Firmware: ESPEasy P1 DSMR5 2jan2019

31 december 2018
Ik heb een Tasmota versie van de firmware geproduceerd op basis van werk van Martijn Hendriks en anderen op P1 Smart meter – Dutch Slimme meter via Tasmota forum. De Tasmota P1 firmware 181231.

1 december 2018
Ik heb het P1 menu teruggebracht in de huidige versie. Na configureren van de plug-in via het devices menu (standaardinstellingen zijn: P1 wifi gateway: P1 poort, 8088, 115200, 8, n, 1, unchanged, 50, 10, unchecked. Ik krijg het niet voor elkaar om dit als default instellingen in de firmware te krijgen 😉 Als je weet hoe dat wel is te realiseren hoor ik dat graag)
Wanneer de configuratie is bewaard, kan je via P1 in het menu een scherm met meterwaarden oproepen. Deze zullen na ongeveer 15 seconden verschijnen en daarna periodiek worden geactualiseerd.

Firmware: P1 DSMR5 menu v 1 dec 2018 broncode: broncode voor de P1 plugin.

Installeren van de firmware doe je via de web interface. Ga naar [Tools]. Je ziet daar een optie Firmware [Load]. Wanneer je op Load drukt, wordt je gevraagd een file te selecteren op je computer. Daarna klik je op [update]. Wanneer de firmware is geladen in de ESP P1-wifi Gateway verschijnt er “OK” in de web interface. Het duurt vervolgens even voordat de module weer volledig in de lucht is. Je kunt na 30 seconden of zo met je web browser weer naar je P1-wifi Gateway gaan.

Als je wilt meehelpen met de ontwikkeling van de firmware voor de P1-wifi Gateway, laat mij dat dan weten.

De firmware is beschikbaar op de ESP8266.nu Github https://github.com/ESP8266nu/ESPEasyPluginPlayground.

Let op,

het gebruik van de P1-wifi gateway is voor eigen risico. De software is in ontwikkeling en feilloze werking kan niet worden gegarandeerd.