MIDI & friends

midimood

midimood is een midi over usb control surface geïnspireerd op de synthesizer klassieker Minimoog. Gebouwd rond een raspberry PI pico, bevat hij 26 potmeters en 11 schakelaars. Hij kan via een usb kabel worden verbonden met iedere PC, Mac of iPad en worden gebruikt met iedere DAW. In combinatie met de Moog Model D App en een midi keyboard, kan je je iPad omtoveren tot een heuse Minimoog synth.

Moog Model D app

De midimood wordt geleverd in een kleurige setup. De knoppen zijn gemaakt van gekleurd rubber. Er is keuze uit 11 kleuren en ik kan hem afleveren in iedere combinatie van kleuren, leef je dus uit op de interface. De potmeters en schakelaars produceren CC midi codes (potmeters 0..127, schakelaars 0/127).

Naast midi over usb heeft de midimood ook een standaard TRS (3.5 mm) midi in en out. Signalen worden vanuit gerepliceerd over alle interfaces (dus van midi-in -> midi-out; midi-in -> usb; usb -> midi-out). Je kan dus je midi keyboard mogelijk op de midimood aansluiten. Je kan ook prima een usb-hub gebruiken.

midimood (behuizing is nog niet af)

iPad hub (2x usb-a en lightning charging port).

Ik heb een paar exemplaren van de midimood liggen en ben met assemblage (nogal bewerkelijk) van een kleine serie bezig. Behuizing in naturel of zwart. Als je interesse hebt in een exemplaar, contacteer me dan op mailto:romix@macuser.nl

Arturia microfreak Battery pack

Het is zomer! Neem je Arturia microFreak mee naar het park om lekker te jammen. Je kan je microFreak prima vanuit een powerbank voeden, maar ja, die kabel.

Hier is het microFreak battery pack. Een 18650 powerbank die je achterop je microFreak plugt om hem volledig portabel te maken. 

Arturia microfreak met battery pack geïnstalleerd

Ik lever het battery pack als 3D geprinte module (in zwart, grijs, lichtblauw of wit) met een uitneembare powerbank met 3200mAh 18650 accu. Je plugt hem eenvoudig in de USB socket op de microfreak. Twee korte houten pinnen klemmen hem extra vast in 2 van de 3.5mm sockets achterop de microfreak. Met het battery pack geïnstalleerd kan je niet bij de MIDI poorten. De module is eenvoudig te verwijderen om weer toegang te krijgen tot de poorten. De microfreak draait uren op een volle battery pack. Laden van de accu doe je via de micro-usb poort op de powerbank.

Ik lever het microfreak battery pack voor 25 uur inclusief verzendkosten. De levering omvat het 3D-geprinte frame, de powerbank en een Samsung of Panasonic 3200 of 3400mAh accu. Interesse? Mail me op mailto:romix@macuser.nl